TPSolar sponsort het Zonnebloemlint voor het vergroten van de biodiversiteit in de gemeente Lochem

TPSolar ontwikkelt, realiseert en beheert ecologisch verantwoorde zonneparken, waarvan er nu twee in gemeente Lochem staan. TPSolar doet veel moeite om op hun zonneparken de biodiversiteit te vergroten. Daarnaast proberen ze ook maatschappelijke initiatieven te steunen die zich inzetten voor het behoud en stimuleren van de biodiversiteit. Daarom is TPSolar bijvoorbeeld als eerste en enige zonnepark-exploitant partner van Nederland Zoemt; een overkoepelend actieplatform voor wilde bijen. Ook is TPSolar al enkele jaren hoofdsponsor van het “Zonnebloemlint” in de gemeente Lochem.

TPSolar heeft zich bij haar eerste zonnepark in de gemeente Uden laten adviseren over hoe zonneparken zoveel mogelijk kunnen bijdragen aan ‘inheemse bestuivers’ en de biodiversiteit in het algemeen. Met het inzaaien van bloem- en kruidenrijk grasland en het plaatsen van insectenhotels is het creëren van habitats voor insecten een standaard op alle zonneparken die TPSolar ontwikkelt. Zo ook op zonnepark Armhoede in de gemeente Lochem, waar TPSolar Machuut Eversteijn, vrijwilliger bij het Zonnebloemlint, een kijkje heeft laten nemen. Hier is ruim 1 hectare bloemrijk grasland ingezaaid en staan circa 10 bijenhotels.

Machuut Eversteijn van Zonnebloemlint (rechts) neemt op het hoogste punt van Zonnepark Armhoede symbolisch de cheque van €3.000 in ontvangst uit handen van Emma Hendriks van TPSolar (links)

Op het zonnepark heeft Emma Hendriks, projectontwikkelaar bij TPSolar, een cheque van €3.000 aan Machuut overhandigd om ook in 2023 bij te dragen aan het Zonnebloemlint in Lochem. “Het is mooi om iets te kunnen betekenen voor de wilde bij en andere insecten in de gemeente Lochem. Op onze zonneparken werken wij al hard aan het verbeteren van de biodiversiteit en natuurwaarden, maar dat zien mensen vaak niet. Door financieel een handje te helpen met het zonnebloemlintproject, gebruiken we een stukje van de opbrengst van het zonnepark om de natuur in de omgeving te versterken. En het ziet er nog prachtig uit ook!”