Crowdfunding voor Zonnebloemlint van start

GORSSEL – Meer bloemen en kruiden zijn niet alleen mooi, ze zijn ook van levensbelang voor bijen, andere insecten en vogels. Sinds enkele jaren worden langs de akkerranden in het buitengebied van Gorssel en de hele gemeente Lochem zonnebloemen gezaaid. Een initiatief van boeren, burgers en bedrijven, dat niet alleen op veel sympathie van de inwoners van de gemeente Lochem kan rekenen. Ook de toeristen reageren enthousiast. Inmiddels nemen zes gemeenten in de Achterhoek deel aan het zonnebloemlint, naast Lochem ook Aalten, Berkelland, Brockhorst, Oost-Gelre en Winterswijk.

In Gorssel hebben Linda van den Broek -Makkink (imker), Ava van Baaren (boerin) en Marlies Gommers (burger) de handen ineen geslagen. Zij hopen met kilometerslange bloemenlinten langs de akkers in het buitengebied van Gorssel en een paradijs voor bijen en andere insecten te creëren. Komende weken worden bedrijven benaderd en worden er flyers verspreid.

Doneer voor het Zonnebloemlint
Kunnen de bijen komende zomer weer op de steun van burgers en bedrijven rekenen? Steun dan dit initiatief en draag zo bij aan herstel van biodiversiteit. Kijk op www.zonnebloemlint.nl, scroll naar gemeente Lochem en doneer.

Bron: Berkelbode 1 maart 2022