Zonneparken gelderland genieten volop van voorjaarszon

Drie zonneparken van Klimaatfonds Nederland in de provincie Gelderland zijn eind 2021 definitief opgeleverd. Dat was een goede timing, want daardoor kunnen deze parken optimaal genieten van de meeste zonnige maand maart ooit sinds het begin van de metingen door het KNMI. En dat terwijl de maand maart nog niet eens is afgelopen!

Samenwerking met IX Zon
De zonneparken zijn geïnitieerd door IX Zon, een professionele ontwikkelaar van grootschalige zonne-energieprojecten. In de zomer van 2019 hebben Klimaatfonds Nederland en IX Zon de handen ineen geslagen en zijn de parken gerealiseerd door Klimaatfonds Nederland, welke eveneens het langjarig beheer voor haar rekening zal nemen.

Lokale aanwezigheid
Klimaatfonds Nederland draagt in de omgeving lokaal bij door onder andere een afdracht aan een lokaal gebiedsfonds, door de sponsoring van een fusieclub voor de voetballende jeugd en binnenkort ook door bij te dragen aan een lint van zonnebloemen langs de maisvelden in de omgeving. Zo genieten niet alleen onze zonnepanelen van de uitbundige voorjaarszon, maar ook de zonnebloemen welke de biodiversiteit in de regio verder beschermen.

www.klimaatfonds.nl
www.zonnebloemlint.nl

Bron: Klimaatfonds 29 maart 2023